Nove informacije: Vozač busa je u zatvoru, otkriven identitet svih poginulih

Svijet

Nove informacije: Vozač busa je u zatvoru, otkriven identitet svih poginulih

Policija je objavila nekoliko novih informacija o teškoj nesreći. Kako su rekli, vozač je predan pritvorskom nadzorniku, a utvrđen je identitet svih stradalih.

“Jučer (27. srpnja), sudac istrage je proveo prvo ispitivanje 52-godišnjaka, a potom mu je rješenjem odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Istog dana, okrivljenik je predan u zatvor u Požegi.

Također, bitno je napomenuti da je za svih deset poginulih osoba utvrđen identitet”, piše policija.

Odvjetnik vozača: Dezinformacija je da je zaspao

Podsjetimo, Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik 52-godišnjeg vozača autobusa u kojem je proteklog vikenda poginulo 10 osoba, u RTL-u Danas komentirao je podizanje kaznene prijave za izazivanje nesreće te određivanje istražnog zatvora protiv vozača.

Pavasović Visković rekao je da je ispitano troje svjedoka te dodao da ne bi govorio o tome što su oni rekli.

“Radi se o tajnim stvarima. Nije nam to dopušteno iznositi u javnost. Oni nemaju nekih relevantnih saznanja o ishodu postupka”, rekao je.

Na pitanje je li istina da je vozač izjavio da je zaspao za volanom, Pavasović Visković rekao je da se radi o dezinformaciji.

“To se pojavilo u eteru kao dezinformacija i ona je netočna. Ništa za sada nije rekao. Ne bih govorio o načinu na koji ćemo se braniti. Prerano je, gospodin je potresen tragedijom i za sada je šutio”, rekao je.

Pavasović Visković komentirao je i može li Kosovo preuzeti kazneni postupak protiv vozača na sebe te rekao da su se na teoretskoj razini takve stvari događale u prošlosti. (novi.ba)