Roditelji tragično ostali bez jedine ćerke Marije: Tražili da vide lice ubice, pa su učinili neviđen gest

Zanimljivosti

Roditelji tragično ostali bez jedine ćerke Marije: Tražili da vide lice ubice, pa su učinili neviđen gest

Koliko je situacija bila užasno teška, nešto su morali da učine

Nekoliko dana uoči njenog 24. rođendana, Elizabet i Fernando Himenez iz Londona ostali su iznenada bez jedine ćerke Marije.

Javljeno im je da je poginula u saobraćajnoj nesreći, kao i da je za smrt kriv njen prijatelj iz Singapura Nik Hai. Otac i majka poginule devojke ostali su u šoku. Otac je pao u nesvest, dok je majci pozlilo i pila je lekove za smirenje.

Dok su pokušavali da shvate šta se upravo dogodilo, Elizabet je otkrila kako joj je policija rekla da im je ćerka bila pijana, te da Nik nije želeo da joj dopusti da ona vozi. Iako nije imao nekog iskustva za volanom, preuzeo je odgovornost na sebe i odveo ju je u smrt.

Jedino što se Marijinoj majci dok je plakala bilo u glavi bilo je koliko je Nik zapravo želeo da je poštedi i zaštiti moguće smrti za volanom.

– Razmišljala sam o momku koji je tada sedeo sam u policijskoj stanici. Bez ikoga, prepušten sudbini na milost i nemilost. Poznavali su se on i Marija, bio je pošten momak, posvećen studiranju – rekla je Elizabet za Miror.

Nik je vozio 110 kilometara na čas, dok Marija nije imala pojas. Smrt je bila neizbežna. Marija je govorila engleski, španski i korejski, a studirala je lingvistiku na Univerzitetu u Brajtonu i planirala je da predaje u inostranstvu nakon što diplomira.

Elizabet je rekla da su se njena ćerka i Nik međusobno podržavali u teškim periodima i da su zajedno pohađali časove muzike. Poslednji put Nik je razgovarao sa njenom ćerkom 22. marta 2017. godine kada je Marija krenula sa Nikom da se vide. Nekoliko sati kasnije – poginula je.

Elizabet je tada učinila nešto što 99,9 odsto ljudi na njenom mestu ne bi – otišla je da vidi lice ubice njene ćerke, ne da bi mu zapretila ili ga proklela, već da bi mu pomogla.

– Nisam mogla da podnesem pomisao da će Nik biti još jedna žrtva – rekla je Marijina majka dok je prilazila Niku.

– Zagrlio me je i rekao kratko: ‘Oprosti mi’. Plakala sam od tuge, ali sam ga doživljavala kao drugog sina. Mnogo mi ga je bilo žao. Videlo se da mu ruke drhte, da priča nepovezano, da jednostavno nije kriv, iako jeste. Želeo je najbolje – kaže Elizabet.

Nakon što je rekla da mu oprašta, Elizabet je prihvatila Nika kao deo porodice. I Marijin otac Fernando, kojem je bilo teško na početku da ga pogleda u oči, sada ima drugačiji odnos sa Nikom.

– Trebalo mi je vremena da prihvatim to što je želeo samo da je zaštiti. Biće procesuiran, ali do odlaska u zatvor, živeće kod nas – rekao je Fernando. (objektiv.rs)