Home Zdravlje Koru od limuna više nikad nećete baciti: 6 genijalnih primjena za koje...

Koru od limuna više nikad nećete baciti: 6 genijalnih primjena za koje sigurno niste znali!, a tek kada vidite kako tjera mrave iz kuće

173
0

Koru od limuna više nikad nećete baciti: 6 genijalnih primjena za koje sigurno niste znali!, a tek kada vidite kako tjera mrave iz kuće

Kora od limuna je jednako korisna kao i sam plod

Svi već dobro znamo koliko je limun koristan za naše zdravlje, a naročito za jačanje imunog sistema, a da li ste znali da je i kora od limuna jednako korisna.

Evo kako se sve može iskoristiti:

1. Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna upija sve neprijatne mirise. Možete je staviti na dno kante ili u vaše patike ili cipele, ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima stopala.

2. Očistite mikrotalasnu

U činiju sa vodom stavite koru od limuna, pa u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grijte oko 5 minuta. Na ovaj način bakterije će nestati kao i neprijatni mirisi koji se čestom upotrebom stvaraju.

3. Otjerajte mrave

Limun ima prirodnu aromu koja je odbojna za mrave, tako da ćete se na ovaj način, lako i bezbolno riješiti malih napasti. Dovoljno je da koru od limuna postavite ne „problematična“ mjesta.

4. Ovježite frižider ili mašinu za posuđe

Stavite nekoliko kora od limuna u frižider, mašinu za posuđe ili rernu. One će apsorbovati neprijatne mirise i dati vašem frižideru svež i prijatan miris.

5. Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ukoliko imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, ali ćete i smanjiti fleke i izjednačiti ten.

6. Izbjeljivanje zuba

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, bijelim dijelom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vrijeme. (novi.ba)

Previous articleOvo je mladić iz BiH koji je pronađen mrtav u apartmanu na Svetom Stefanu
Next articleAko ne možete bez jutarnje kafe i cigarete dobro je da znate ovo