Trudnici stomak rastao na jednu stranu: Babica je pogledala dole i šokirala se – “dušo, ti si fenomen”

Svijet

Trudnici stomak rastao na jednu stranu: Babica je pogledala dole i šokirala se – “dušo, ti si fenomen”

Onda je sa 25 godina zatrudnela sa prvim detetom, a kada je stigao trenutak porođaja otkrivena je neverovatna stvar

Mama iz Amerike, Britani Džejkobs, na samom porođaju je došla do velikog i retkog otkrića o sopstvenom telu.

Naime, na Tik-Toku trenutno vlada trend u kome ljudi dele situacije kada su lekari potpuno ignorisali da nešto nije u redu sa njihovim pacijentima.

A među “pobednicima” ovog trenda izdvojila se Britani Džejkobs, koja je podelila sa javnošću svoju neverovatnu priču:

– Oduvek sam imala veliku toleranciju na bol i mogu da podnesem praktično sve osim menstruacije. Bol prilikom tih dana bi me dovodio do suza. Krvarenje je bilo ekstremno obilno, međutim, mislila sam da je to prosto tako kod mene. Uz to, uvek sam imala dve odvojene menstruacije mesečno, a odnosi su mi bili izuzetno bolni – kaže Britani.

Onda je sa 25 godina zatrudnela sa prvim detetom i primetila je da joj stomak raste samo u jednu stranu. Onda je stigao trenutak porođaja i tada je otkriveno da Britani zapravo ima dve vagine.

– Babica je pogledala dole i rekla: “Dušo, pa ti imaš dve vagine, dve materice i dva grlića materice – kaže Britani. Tako je ova mlada mama shvatila da je četvrt veka provela ne znajući da ima dve vagine.

Nakon porođaja, i zvanično joj je dijagnostikovano stanje duplirana materica (uterus didelphys). Britani objašnjava da ima samo jedan otvor, ali da ga, poput u nosu, razdvaja septum koji deli dva grlića materice i materice.

– Uvek sam mislila da je to himen i moj muž je isto to mislio. Kada sam se porodila, javila sam mu novosti skajpom i rekao mi je “Pa to ima smisla, i meni su odnosi sa tobom bolni – kaže Britani.

U toku porođaja, septum je blokirao bebinu glavu pa nije imala kako da izađe. Iako je imala opciju carskog reza, Britani se odlučila za opciju da se septum preseče.

Ono što je dobro je to što joj je odstranjivanje septuma donelo olakšanje prilikom menstruacija koje su sada manje bolne. Britani je zatrudnela i drugi put, opet u istoj materici.

– Mislim da mi druga strana verovatno i nije plodna – zaključuje ona. (objektiv.rs)